Ez a berúgás lesz a végső?

2012.03.23. 13:22

Todd Philips 2009-ben bankot robbantott a mindössze 35 millió dollárból, főként tévés színészekkel forgatott Másnaposok című vígjátékkal, hiszen az iszonyú görbe Las Vegas-i éjszaka másnapjáról szóló film 467 millió dollárt termelt eddig. A folytatásban Phillips nem sokat gondolkodott a történeten és leforgatta nagyjából ugyanazt, mint az első filmben, csak más helyszínen, és kicsivel durvább poénokkal. A második filmre már 80 milliót költöttek, hozott is 587 millió dollárt, bármennyire is rühellték a kritikusok. A kasza láttán a Warner harmadik részt is kért belőle, még jó.

A film 2013 május 4-én kerül majd mozikba, és ez lesz az utolsó darab a franchise-ban, legalábbis a dolgok mai állása szerint. Phillips egy nemrég adott interjúban elkotyogta, hogy a harmadik film felépítése nem lesz olyan merev, mint az első kettőé (az éjszaka történetlét másnap rakjuk össze együtt a karakterekkel), és sokakat meglep majd az, amit a forgatókönyvvel terveznek. "Stílszerű befejezése lesz a történetnek, azt garantálhatom" - jelentette ki a rendező, amiből arra lehet következtetni, hogy negyedik részt nem terveznek a történetből.

Mivel azonban a Másnaposok eddig mindössze 110 millió dollárba került, és ennek tízszeresét kereste meg, ha a Warner folytatást akar neki, akkor akár másik rendezővel is hajlandók lesznek belevágni. A harmadik film egyébként jóval többe kerül majd, mint az első kettő, hiszen a három főszereplő (Ed Helms, Bradley Cooper és Zach Galafiniakis) fejnként 15 millió dolláros gázsiért vállalta el csak a folytatást, ha pedig negyedik részt akar a stúdió, ennél csak többe fognak kerülni.