Oliver Stone a drogkartell ellen

2012.04.05. 14:56 Módosítva: 2012.04.06. 12:04

Egy karrier vége

Nagy meglepetés érte Hollywood dolgozóit, amikor meghallották, hogy az Oscar-díjas rendező, Oliver Stone a forgatás előtt megfogadta, nem kokainozik, ahogy a Sebhelyesarcú forgatókönyvének írásakor, nem gombázik, ahogy a Született gyilkosoknál tette, nem LSD-zik, nem füvezik, ahogy mindig szokta. A stúdió a pénzt ezek után érthető okokból megvonta.

(vl)

Oliver Stone a Tőzsdecápák 2. része után újra kevésbé akar komoly dolgokat megfogalmazni, inkább színes-pörgős krimit készít a népszerű író, Don Winslow Barbár állatok (Savages) című regényéből, ami a New York Times 2010-es listáján a top 10-be került.

A film két marihuána-termesztő srácról szól, akiknek közös barátnőjét elrabolja a mexikói drogkartell embere. A főszerepet Aaron johnson és Taylor Kitsch alakítják, utóbbi a Friday Night Lights miatt szeretünk, de igazi filmes karrierje a Disney-filmmel, a John Carterrel indult be. A behajtót Benicio Del Toro alakítja. Oliver Stone nem ellensége a könnyűdrogok legalizálásának, és ismerve filmjei politikai indítékát, valószínűleg fontos szerepet kap majd a téma.

A filmben Benicio Del Toro, Salma Hayek, John Travolta, Uma Thurman, Emile Hirsch, Aaron Johnson és Taylor Kitsch is szerepet kapott. A Barbár állatok bemutatóját előrébb hozták a nyárra, annyira jónak ítélte a stúdió, nálunk ősszel krülhet mozikba. A film plakátja viszont pont olyan, mint a Bábelé volt.