Scorsese Sinatra-filmet forgatna

2012.04.13. 11:58
tk3s 19580206 kts k09 304
Fotó: Keystone Pictures Usa

A Nagymenők, Casino, a Taxisofőr és a Dühöngő bika rendezője Frank Sinatráról forgatna filmet a közeljövőben, legalábbis ezt mondta az ETOnline amerikai oldalnak. Egyelőre a projekt nagyon kezdeti fázisban van, Scorsese még a forgatókönyvírót sem találta meg, nemhogy a főszereplőt.

"Tárgyalok pár íróval, de a probléma maga Sinatra élete. Hol kezdjük el? Mi legyen a kiindulópont? Nagyon szeretnék egy komplett sztorit elmesélni, de ez a szoká.sos filmes időtartam, azaz másfél-két óra alatt lehetetlen. Ha mindent elmesélnék, a film 15 órás lenne. Az is elképzelhető hogy egy minisorozatot forgatunk belőle, mondjuk az HBO-nak, akikkel a Genszterkorzón is együtt melóztam, és akiknél teljes művészi szabadságot kap az ember, ha nem lépi túl a büdzsét."

A főszerepre egyelőre még nincs kiszemeltje a rendezőnek, de azt mondta, Leonardo DiCapriót simán el tudná képzelni Sinatraként. "Leo már többször mondta, hogy szeretné eljátszani a szerepet, de ettől még egyáltalán nem biztos, hogy vele fogok dolgozni, lehet egy tök ismeretlen színészre bízzuk a feladatot. Lehet jobb is lenne, mert ha Leóval dolgozunk, akkor nem Sinatrát, hanem egy sztárt látnának a nézők, az pedig nem túl szerencsés."