A DreamWorks is csatlakozott a Wal-Mart virtuális filmgyűjteményt kínáló szolgáltatásához

2012.04.16. 10:43

Az amerikai DreamWorks Animation SKG Inc. stúdió is csatlakozott a Wal-Mart Stores kiskereskedelmi üzlethálózat új, a fogyasztók régi dvd-lemezeit virtuális filmgyűjteménnyé alakító szolgáltatásának támogatóihoz.

A szolgáltatás lényege, hogy a vásárlók darabonként két dollárért (mintegy 450 forintnak megfelelő összegért) konvertáltathatják  dvd-, illetve Blu-ray lemezeiket, amelyeket azt követően az áruházlánc Vudu nevű online filmszolgáltatásán keresztül érhetnek el számítógépeikről, mobilkészülékeikről, illetve az internethez csatlakoztatott televíziókon és játékkonzolokon keresztül. Kezdetnek fejenként négyezer filmet konvertáltathatnak a fogyasztók.

Jeffrey Katzenberg, a Shrek, a Madagaszkár és a Kung Fu Panda című animációs filmeket is jegyző DreamWorks stúdió elnöke szerint a disc to digital - lemezből digitális másolat - szolgáltatás segít a fogyasztóknak alkalmazkodni a technológiai változáshoz. A lehetőség hétfőtől elérhető a Wal-Mart áruházaiban szerte az Egyesült Államokban.

A DreamWorks Animation SKG csatlakozásával tovább nőtt a kezdeményezésben részt vevő stúdiók száma. A szolgáltatás támogatói közé tartozik a Paramount Pictures, a Sony Corp, a Comcast Corp. tulajdonában lévő Universal, a News Corp. részeként működő 20th Century Fox filmstúdió, valamint a Time Warner Inc. szárnyai alá tartozó Warner Bros.