A Bosszúállók letarolja a mozipénztárakat

2012.04.28. 19:12

A Disney/Marvel szuperhősös film eddig 36 millió dollárt szedett össze a világ mozipénztáraiban, ami azért figyelemreméltó, mert erre mindössze három napja volt. A szerdán bemutatott film a briteknél 4,1 millió dollárral nyitott, ami minden idők harmadik legnagyobb csütörtöki bevételének számít arrafelé. Ausztráliában a Bosszúállók 8,2 millió dollárt szedett össze két nap alatt. Joss Whedon filmje a kritikusoknak és a nézőknek is bejön, a Rotten Tomatoes-on 96 százalékon áll, az imdb.com-on 8,9 pontot kapott, az Indextől pedig hetet.

Európában is jól szerepel a film, a franciáknál 4,9, az olaszoknál 4,6, a németeknél 1,4 millió dollárt hozott, utóbbi a 2012-es legnagyobb bevételt termelő premierjének számít. Az amerikai mozikba május 4-én érkezik csak meg a Bosszúállók, szakártők szerint az első hétvégén 130-150 millió dollárt hozhat, ami a 170 milliós költségvetést elnézve nagyszerű rajt lenne.

Az amerikai stúdiók előszeretettel futtatjék meg nagy blockbustereiket külföldön még az amerikai premier előtt, mert azt remélik, így nagyobb érdeklődés mutatkozik majd a filmekre az észak-amerikai piacon. A Csatahajót például egy hónappal az amerikai premier előtt, azaz két hete mutatták be világszerte, és már 131 millió dolláros bevételnél tart.