A Bosszúállók mozis bevételi rekordot dönthet hétfőre

2012.05.04. 13:46
black widow- iron man

A Disney-Marvel koprodukcióban készült szuperhősorgia eddig 300 millió dollár fölött termelt a mozikban és még az USA-ban be sem mutatták, így a stúdiók joggal várják, hogy a film hétfőre túlszárnyalja a Harry Potter első hétvégés rekordját, azaz 169 millió dollárt. Iparági becslések szerint a Bosszúállók 140 milliót simán hozni fog, de a 170 milliót sem tartják elképzelhetetlennek. A százmilliós klub (a nyitó hétvégén ennél többet termelő filmek) meglehetősen szűl körű, mindössze húsz film tudott ilyen bevételi adatokat produkálni az amerikai premiert követő 72 órában.

Elővételben eddig ezer előadásra kelt el minden jegy, jelentette a Fandango.com, ami ugyan elmarad a Harry Potter-franchise utolsó, rekordtartó filmje akkori adataitól, és még az Éhezők viadalára is több jegyet váltottak elővételben, de a Marvel-filmek tekintetében mindenképpen az eddigi legjobb eredmény, hiszen a Vasember, a Thor, a Hulk és az Amerika kapitány iránt összesen nem mutatkozott ekkora érdeklődés. Mivel a film büdzséjét 220 millióra teszik, a nemzetközi bevétellel már pluszban van a Disney, ami feledteti velük a John Carter fiaskóját.

A Bosszúállók két hete látható világszerte, de az USA-ban csak ezen a héten mutatkozik be, 4349 moziteremben, amivel minden idők hetedik legnagyobb premierje. A filmet 3364 3D-s teremben és 275 IMAX-vásznon is bemutatják. A keleti parti idő szerint tegnap éjfélkor kezdődött első előadásra New Yorkban csütörtök reggel fél kilenckor kezdődött a sorbanállás, a premierre mindössze 100 jegyet tartottak fent, a többi elkelt elővételben.