James Cameron az Avatar 4-re is készül

2012.05.08. 10:34

Most csak az Avatar-businessben nyomul az Oscar-díjas rendező, James Cameron, legalábbis A New York Times-nak azt nyilatkozta, hogy az Avatar 2, 3, mellett  4. rész is lesz.

„Megcsinálom az Avatar 2-t, az Avatar 3-at, és talán az Avatar 4-et is – árulta el az interjúban. – Nem mások filmjeit fogom legyártani – nem érdekelnek a kívülről érkező forgatókönyvek.” Cameron ugyan beismerte, hogy a kizárólag avataros karrier ugyan egy kissé behatárolt, de legalább a saját filmjei, amikbe belesűrítheti az akotói üzeneteit és világképét.

Cameron 1997 óta csak két nagyjátékfilmet készített (a Titanicot és az Avatart, mindkettő nézői rekordokat döntött), meg jó pár dokumentumfilmet (Aliens of the Deep, A Titanic szellemei, Expedition: Bismark, A Titanic és James Cameron).

Saját filmjei mellett producerként is visszafogottabb, kevés forgatókönyv ragadja meg a fantáziáját: csak Steven Soderbergh Solarisának volt a producere, meg a tavalyi Sanctum 3D című, vízalatti barlangos thrillernek. Ezenkívül a 3D-s filmezés lehetőségeinek szentelt energiái olyan rendezőket inspiráltak, mint Martin Scorsese vagy Michael Bay. Az Avatar 2-re megint várni kell, akárcsak a korábbi Cameron-opuszokra: Jon Landau producer szerint még 2016 előtt sem készül el.