André 3000 mégsem lesz Jimi Hendrix

2012.05.11. 11:13

A legendás gitáristenről szóló önéletrajzi film vagy úgy készül el, hogy egyetlen Hendrix-dal sem hangzik el benne, vagy sehogy, jelentette ki a Hendrix-hagyatékot kezelő Experience Hendrix LLC nevű vállalat képviselője. A családi kézben levő vállalkozás szerint ők már sokkal korábban jelezték az érdeklődő filmeseknek, hogy hozzájárulásuk és közreműködésük nélkül Hendrix egyetlen szerzeményét sem lehet semmiféle filmben felhasználni, márpedig erre most sem adtak felhatalmazást.

A nyilatkozatot azért tették közzé, mert az OutKast Andre 3000 nevű tagjának főszereplésével készülő film producerei múlt héten bejelentették, hogy a tavalyi leállás után ismét folytatódnak a film munkálatai. Az All Is By My Side munkacímű projekt Hendrix életének két évére, az 1966-67-es időszakra koncentrálna, amikor a gitáros és zekekara megjelentette az Are You Experienced? című lemezét. A film forgatókönyvírója és rendezője John Ridley, a forgatásra Írországban kerülne sor.

Jimi és André
Jimi és André
Fotó: Northfoto / Europress / Getty

Janie Hendrix a néhai Jimi húga és egyben az Experience Hendrix igazgatója ugyan nem zárkózik el mereven attól, hogy majd egyszer elkészülhessen egy hivatalos Hendrix-film, de eddig minden ilyen irányú kérést elutasított, köztük Paul Greengrassét is (A Bourne ultimátum, United 93), aki tavaly szeretett volna Hendrix életéről forgatni. Janie Hendrix csak abban az esetben hajlandó hozzájárulni ahhoz, hogy a hagyaték részét képező szerzeményeket egy filmhez felhasználják, ha a forgatókönyvet és a sztorit is előzetesen egyeztetik velük.