Zola-film forog Budapesten

2012.05.11. 15:45

Ezen a héten nemcsak a Die Hard ötödik részét hanem egy Émile Zola-regény, a Thérése Raquin alapjén készülő filmet is Budapesten forgatnak. A Zola botrányt keltő regényét feldolgozó alkotást, amely a Therese címet viseli, Budapesten és Belgrádban veszik fel, főszereplője Elizabeth Olsen.

tk3s 294588 008
Fotó: Marechal Aurore

A film az 1860-as évek Párizsában, az alsóbb társadalmi rétegekben játszódik. Therese egy szexuálisan elnyomott, gyönyörű nő, aki egy unokafivérével kötött szerelemnélküli házasság csapdájában vergődik. Férje mellett nénikéje, Madame Raquin is uralkodik rajta. A fiatalasszony egy kis üzlet eladópultja mögé száműzve tölti napjait, estéit pedig azzal, hogy nénjét figyeli, amint az barátaival dominózik. Aztán egy nap megismerkedik férje egy barátjával, Laurent-nal, akivel viszonyt kezd. A kapcsolat azonban tragikus következményekkel jár.

A filmben Tom Felton alakítja a férjet, az Oscar-, Golden Globe- és Emmy-díjas Jessica Lange pedig Madame Raquint. Thérése szeretőjét Oscar Isaac játssza. Az alkotás rendezője és forgatókönyvírója Charlie Stratton, a film 2013-ban kerül mozikba.