Christian Bale csak lenne még egyszer Batman

2012.05.31. 16:50
TDKR DK BlkOnBlk INTL RGB 1600x2333

Christopher Nolan és Christian Bale már korábban kijelentette, hogy a Sötét lovag - Felemelkedés lesz az utolsó közös Batman-filmjük. Az Empire magazinnak azonban Bale azt nyilatkozta, hogy ha Nolan hozna egy újabb forgatókönyvet, akkor meggondolná a dolgot, és ha a sztori jó, ismét felöltené a gumiruhát. "Úgy tudom, hogy a mostani film az utolsó, az, ami lezárja a trilógiát. Szerintem ez így is van jól, a történet így kerek, és ugye a csúcson kell abbahagyni. De…ha Chrisnek lenne még egy története, és az nekem is tetszene, állnék elébe."

Korai még pezsgőt bontani persze, nagyon távol vagyunk attól, hogy ebből bármi is legyen - Nolan a jelenleg éppen utolsónak szánt Batman utómunkálataival van elfoglalva, ráadásul ugyanebben az interjúban pont azt emelte ki, hogy a történetet trilógiának szánta. "Engem az egészben Bruce Wayne sztorija fogott meg. Egy igazi, hús-vér karakter, akinek története már gyerekkorban elkezdődik. Nem olyan, mint James Bond, akit készen kapunk, Wayne-Batman sorsa folyamatosan változik, és mi ezt az utat követjük le. Ezt én egy trilógiában képzeltem el, abban mondom el, hogyan lett a szörnyű élményt átélő kisfiúból Batman. A harmadik film ezt az utat zárja le."

Az persze simán elképzelhető, hogy ha a film kasszasiker lesz, márpedig ugye az lesz, ha csak az előző két epizód bevételeiből indulunk ki, a stúdió addig nyaggatja Nolant és öccsét, akivel közösen a forgatókönyveket írja, hogy ugyan találjanak már ki valami izgalmasat. Christian Bale mindenesetre ugrásra készen áll.