Kristen Stewart félig tátott szája 7,8 milliárd forintot ér

2012.06.20. 17:04
A Forbes.com nyilvánosságra hozta a legtöbbet kereső hollywoodi színésznők toplistáját, amit az Alkonyat-franchise egyik hullasápadtra maszkírozott szereplője, a félig tátott szájat védjegyi magasságokba emelő Kristen Stewart vezet. A lap a 2011 és 2012 májusa között megkeresett dollármilliók összesítése alapján hirdetett győztest.

Stewart az első Alkonyat-filmért még egymillió körüli összeget kapott, de a franchise szédületes sikerét kiválóan lovagolta meg, és most már 12,5 millió dollár alatt nem vállalja el a vámpírok és farkasemberek között őrlődő tinilány szerepét. A 34,5 milliós összkeresethez (ez úgy 7,8 milliárd forint) hozzájön még a Hófehér és a vadászért kapott pénz is.

A 22 éves színésznő mellesleg a tízes lista legfiatalabb szereplője, korban Kristen Wiig áll hozzá a legközelebb a maga 38 évével. Tavaly Stewart még csak ötödik volt a fizetési toplistán, amit most egy paraszthajszállal vezet Cameron Diaz előtt, aki egy év alatt 34 milliót szedett össze a Rossz tanár, a Zöld darázs és a Várandósok című filmekkel. A Rossz tanárral járt a legjobban, hiszen a 20 millióba kerülő film 216 milliót kaszált, a szerződésében viszont a szokásosnál magasabb profithányadot kötött mi magának. Harmadik helyen Sandra Bullock áll 25 millióval.

A legjobban kereső tíz nő összesen 200 millió dollárt tett zsebre egy áv alatt, míg a férfiak ugyanebben az összevetésben 361 milliónál tartanak. A Forbes a fizetések kiszámolásánál a filmek bevételéből, ajándéktárgy- és DVD-eladásaiból származó jövedelemmel is számolt, valamint reklámokból és szponzorációból bejövő pénzekkel is. Az adatokat a szórakoztatóipart jól ismerő ügyvédekkel, menedzserekkel és producerekkel egyeztették.

A teljes lista:

1. Kristen Stewart - 34,5 millió dollár

2. Cameron Diaz - 34 millió dollár

3. Sandra Bullock - 25 millió dollár

4. Angelina Jolie - 20 millió dollár

5. Charlize Theron - 18 millió dollár

6. Julia Roberts - 16 millió dollár

7. Sarah Jesica Parker - 15 millió dollár

8. Meryl Streep és Kristen Wiig - 12 millió dollár

10. Jennifer Aniston - 11 millió dollár