Hendrix zenéje nélkül készül a Hendrix-film

2012.07.09. 09:34
Andre 3000

Andre Benjamin, azaz Andre 3000, az Outkast egyik tagja úgy lesz Jimi Hendrix, hogy a Purple Haze-t egyyzer sem játssza mejd el az éppen Írországban forgó All Is By My Side című filmben, amiben viszont elhangzanak majd Beatles- és Muddy Waters szerzemények is. Meredek húzásnak tűnik úgy filmet forgatni a legendás gitárosról, hogy egy ismert (sőt, semmilyen) száma sem hangzik el a filmben, de ennek két igen nyomós oka is van.

Ahhoz ugyanis, hogy Hendrix dalai szerepelhessenek a filmben, a gitáros hagyatékát kezelő Experience Hendrix nevű cég engedélye szükséges, márpedig ezt a filmesek nem szerezték meg. Azt nem tudni, hogy szerették-e volna, csak nem kapták meg, esetleg sokallták a jogdíjat, amit a zene felhasználása után fizetniük kellett volna, mindenesetre az eredetileg teljes Hendrix-életrajznak induló forgatókönyvet inkább átírták, és Jimi életének két évére (1966-67) koncentrálnak, arra az időszakra, amiben Hendrix még mások számait játszotta.

A filmben Andre 3000 előadásában meghallgatjuk majd a Beatles Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band című szerzeményét, amit Hendrix pont akkor adott elő, amikor a Beatles tagjai is a nézőközönségben votak, de elhangzik majd a Wild Thing, a Hound Dog, Muddy Waters-től a Mannish Boy és Elmore James Bleeding Heart-ja is. A film valamikor 2013-ban kerülhet a mozikba, a bemutatót a Sundance fesztiválon, januárban ejtik meg.