Megvannak a mamipornó-film producerei

2012.07.10. 09:30

A Facebook-film producerei készítik A szürke ötven árnyalata című erotikus bestseller filmváltozatát Hollywoodban. A regénysorozat megfilmesítési jogát megszerző Universal Pictures és a Focus Features bejelentése szerint Michael De Luca és Dana Brunetti újra összeáll, hogy elkészítsék az E. L. James által jegyzett erotikus trilógia filmadaptációját.

A brit E. L. James írónő regénye 2011-ben jelent meg (Fifty Shades of Grey címmel), és azóta két folytatása is követte. A trilógia egy fiatal lány, és egy 30 körüli rejtélyes férfi különös kapcsolatát mutatja be a szado-mazo/bondage világában. A pikáns téma miatt a könyv olyan hatást váltott ki a negyvenes, ötvenes nőkből, mint az Alkonyat-könyvek a tinilányokból, innen ered a mamipornó gúnynév.

A korábban televíziós munkatársként dolgozó James, valódi nevén Erika Leonard, Londonban él a családjával. A sorozat első része már magyarul is megjelent az Ulpius-ház Könyvkiadó gondozásában.

A Universal és a Focus Features közös bevásárlása a hírek szerint drága volt, a szakértők szerint A Da Vinci-kód hárommillió dolláros árához közeli összegért kelhetett el az adaptáció joga. Úgy tudni, azért is nyert a Universal, mert ő a többi stúdióval ellentétben nem hangsúlyozta a mielőbbi forgatást. Ezt támasztja alá, hogy azóta sem jelentették be, hogy ki lesz a rendező, a szereplőgárda vagy az író.