Depp fog megszállni a Grand Budapest Hotelben

2012.07.17. 10:45 Módosítva: 2012.07.17. 12:30

Wes Anderson rendező legújabb filmjének főszerepét Johnny Depp fogja játszani, és a Deadline híre szerint Magyarországon forog a film. Állítólag Jude Law, Owen Wilson, Bill Murray, Edward Norton, Jeff Goldblum, Adrien Brody és Willem Dafoe is szerepel majd a filmben. A története még nem ismert, és még forgatási ütemterv sincs, de Depp a következő filmje, a The Lone Ranger után már ezt forgatja.

Bár a hollywoodi produkciókért szorosan versenyzünk a csehekkel és a románokkal, (Bukarest el is szipkázta előlünk Shia LaBeouf filmjét az olcsóbb árai miatt), Anderson az Origónak azt nyilatkozta, hogy a legnagyobb adókedvezményt keresi filmje helyszínéül Európában. Azt pedig Magyarországon kapja meg: ugyanis az itt elköltött pénz 20 százalékát téríti vissza az állam.

A csehek és a románok inkább olcsóságban versenyeznek velünk, adókedvezményben három konkurensünk van: Olaszországban a helyi költés 25 százaléka nyújtható vissza adókedvezmény formájában, míg Írországban 28 százalék, Franciaországban 20 százalék a kedvezmény, de az említett országok filmgyártásában az alapárak magasak. (Mint két hónapja megírtuk, az EU vizsgálja is, hogy túl lelkesen támogatja-e a magyar állam az itt készülő hollywoodi filmeket.)

144268528
Fotó: Jun Sato

Július elejétől a Het Bombardement című holland-belga-magyar világháborús film készül Budapesten, a Bruce Willisszel fémjelzett Die Hard 5 munkálatai április végén kezdődtek, és augusztusig tartanak, illetve Magyarországon készül még idén a Milla Jovovich-csal bejelentett Winter Queen című mozi is.

A 43 éves művészfilmes rendezőnek egyébként a legújabb filmje, a Holdfény királyság a mozikban is siker lett 16 millió dolláros büdzsével 44 millió dollárt hozott világszerte.