Mira Nair politikai thrillerével nyílik meg a velencei filmfesztivál

2012.07.23. 13:40
Mira Nair indiai rendező politikai thrillerével nyílik meg augusztus végén a velencei filmfesztivál - jelentették be a szervezők

A rendező Esküvő monszun idején című alkotása 2001-ben elnyerte Velencében az Arany Oroszlán-díjat, és a Reese Witherspoon főszereplésével, William Thackeray regénye nyomán forgatott Hiúság vására című filmjét is vetítették a Lidón 2004-ben. Új munkája, a The Reluctant Fundamentalist, amely egy Harvardon végzett, Wall Streeten dolgozó fiatal pakisztáni férfiról szól, aki az amerikai álmot kergetve szembekerül gyökereivel, Mohsin Hamid magyarul Kétkedő fundamentalista címen megjelent bestsellere alapján készült. A szereposztásban Riz Ahmed, Kate Hudson, Kiefer Sutherland és Liev Schreiber is feltűnik.

Az augusztus 29. és szeptember 8. között zajló 69. velencei filmfesztiválon olyan sztárrendezők új produkcióit mutatják be, mint Terrence Malick, Manuel de Oliveira és Robert Redford. Malick Az élet fája című Arany Pálma-díjas filmje után két évvel most egy szerelmi történetet rendezett: a To the Wonder főszerepeit Ben Affleck és Rachel McAdams alakítja. Redford a The Company You Keep című politikai thrillerrel érkezik Velencébe.

A Susan Sarandonnal, Julie Christie-vel, Nick Nolte-val és Chris Cooperrel forgatott dráma egy radikális baloldali politikai csoport egykori aktivistájáról szól, akinek inkognitóját egy újságíró leleplezi, ezért menekülnie kell. Redford maga is szerepel a filmben, amelynek forgatókönyvét Neil Gordon regényéből Lem Dobbs írta. A velencei fesztivál teljes programját csütörtökön hozzák nyilvánosságra a szervezők.