Kínában készül a Kung Fu Panda 3

2012.08.07. 14:09

A DreamWorks animációs stúdiója Kínában készíti el a Kung Fu Panda harmadik epizódját, sőt helyi partnereivel szórakoztatóipari központot hoz létre Sanghajban. A DreamWorks Animations és kínai partnerei - a China Media Capital, a Shanghai Media Group és a Shanghai Alliance Investment - kedden jelentették be, hogy a Kung Fu Panda 3. várhatóan 2016-ban kerül a mozikba. Az animációs alkotást egy új vegyesvállalat, a Shanghai Oriental DreamWorks Film & Television Technology Co. készíti, amiben a hollywoodi stúdiónak 45 százalékos részesedése van.

Az Oriental DreamWorks a tervek szerint évente egy-három filmmel áll elő, és kétezer szakembert foglalkoztat majd. Ezzel a legnagyobb animációs produkciós bázist akarják megteremteni Kínában. A filmek mellett online játékokkal, musicalekkel és egyéb szórakoztatóipari produkciókkal is bővíteni kívánják tevékenységi körüket.

A Sanghaj Hszü-huj negyedébe álmodott szórakoztatóipari központ húszmilliárd jüanos befektetéssel valósul meg 2016-ig. A komplexumban mozik, színházak, éttermek, idegenforgalmi látványosságok kapnak helyet.