Eric Bana megint katona lesz

2012.08.14. 11:02

A Black Hawk Down-ban Delta Force-os kommandóst alakító színész, aki azóta Hulk is volt, és bosszúálló Moszad-ügynök Spielberg München című filmjében, ismét fegyvert ragad, ezúttal a Lone Survivor című akciófilmben. A filmet az a Peter Berg rendezi, akinek a Friday Night Lights című filmet és tévésorozatot köszönhetjük, illetve a Csatahajót, amiért annyira azért nem vagyunk hálásak. A Love Survivor szereposztásáért viszont igen, hiszen Bana mellett Mark Wahlberg, Emile Hirsch, Taylor Kitsch és Ben Foster már tuti szerepel benne.

black-hawk-down

A film, alapjául Marcus Luttrell egykori Navy SEAL dokumentumregénye szolgál, amiben egy balul sikerült afganisztáni küldetésről számol be. Berg a filmet öt évvel ezelőtt kezde el előkészíteni, a Universal ugyanis ekkor vette meg a filmjogokat Luttrelltől 3 millió dollárért. A forgatást jövő hónapban kezdik Új-Mexikóban.

A Lone Survivor egy 2005-ös bevetés története, aminek során négy amerikai kommandós az afgán-pakisztáni határon végzett felderítést. Összefutottak egy öregemberre és három fiúval, akiket annak ellénre életben hagytak, hogy tudták, elárulhatják őket. Így is történt, a felderítőket hamarosan megtámadták a helyi fegyveresek, és a kialakult tűzharcot csak egyikük élte túl.