Pilátusról forgat a Warner Brothers

2012.08.22. 15:31

A nagy filmstúdiók részéről egyre nagyobb az érdeklődés a bibliai eposzok iránt. Ezúttal a Warner Bros. vásárolta meg Vera Blasi Poncius Pilátus életéről szóló forgatókönyvét. Blasi a szkript megírása előtt tíz évig kutatta Pilátus életét és a történelmi környezetét. A kész mű tartalma saját elmondása szerint 80 százalékban valóság és 20 százalékban dráma.

A hagyományos bibliai témájú filmek és a negatív Pilátus ábrázolások helyett Blasi forgatókönyve egy árnyaltabb karakter történetét meséli el, akinek nehéz döntéseket kell meghoznia. A filmben Pilátus érzékeny gyermekből harcos katonává válik, akinek Tiberius császár alatt beindul a politikai karrierje is. Az ígéretes egyiptomi szolgálat helyett azonban Pilátus Júdea prefektusa lesz, ahol vallási feszültségekkel kell szembenéznie. A film producerei Mark Johnson és Lynn Harris lesznek, akik már keresik a produkció rendezőjét.

A következő években több bibliai témájú film is mozikba kerül majd. A Warner Brothers a Poncius Pilátus filmen kívül dolgozik a Mózes történetét feldolgozó Istenek és Királyokon is. Más filmstúdiók is hasonló koncepciókban gondolkodnak: a Paramount Pictures égisze alatt már forgatják Darren Aronofsky Noéját, amiben Russel Crowe és Jennifer Connely a főszereplő. A Sony támogatja majd Ridley Scott Mózesről szóló Exodusát, valamint Paul Verhoeven és Roger Avary Názáreti Jézusát is. Ezek mellett szóba került egy Káin és Ábel történetét feldolgozó film is, Will Smith-szel.