Csecsemővel moziba? Igen!

2012.09.18. 11:48

A Kino mozi belevág, hogy itthon is meghonosítsa a külföldön nagy sikerrel működő babás vetítéseket, ami lehetőséget ad az egy év alatti gyermeket nevelő szülőknek, hogy úgy nézzenek nekik szóló mozifilmeket, hogy közben gyermekük nyugodtan táplálkozhat, gőgicsélhet a teremben, anélkül, hogy ez bárki mást rosszul érintene a nézőtéren. A vetítéseken bababarát hangerőt, félhomályt, babakocsi megőrzőt, pelenkázóasztalt és bébiétel-melegítési lehetőséget is biztosítanak.

A heti rendszerességű vetítésekhez olyan alkotásokat választanak, amelyekben nincsenek túlságosan zavaró, ijesztő hangeffektek, ugyanakkor a filmek nagy része 12, illetve 16 éven felülieknek szól.

A babás vetítések minden csütörtökön 11 órakor kezdődik, és csak a felnőtteknek kell 800 forintért jegyet váltani. Az első alkalommal, most csütörtökön az Audrey Tautou főszereplésével készült Mosás, vágás, ámítás című vígjáték kerül sorra. A következő csütörtöki filmekről a moziműsorból vagy a Kino honlapjáról lehet tájékozódni.

A babás vetítésekkel egy időben rendszeresítik szombatonként 11 órától a matinévetítéseket is, amin az elmúlt hónapok legsikeresebb gyerekfilmjeiből kedvezményes (egységes, gyereknek-felnőttnek is 700 forintos) jeggyel látogatható vetítéseket szerveznek. Az első alkalommal, most szombaton a tavaly bemutatott, hagyományos technikával, A. A. Milne eredeti rajzai alapján készült Micimackót adják.