Oroszok kukorékolnak a Kiskakas filmnapokon

2012.09.19. 14:33

Október 4-6-ig ismét lesznek Kiskakas Animációs Filmnapok a Toldi moziban! Az előző évekhez hasonlóan most is az animációs filmművészet legfrissebb, feltörekvő, műfaj-újító alkotásaiból kapnak ízelítőt a látogatók. A korábbi filmnapok hagyományát követve még nagyobb hangsúlyt kapnak a bemutatók, előadások, szimpóziumok és viták.

A Kiskakas nézői idén is láthatják a MOME legfrissebb diploma- és vizsgafilm termését MOME Anim Premier, 2012! címmel, kiemelt vendégként bemutatkozik Oroszország néhány nagy animációs iskolája, fontosabb műhelyei és stúdiói, illetve válogatunk az izraeli Bezalel Academy animációs képzésének terméséből is. Visszatérő műsorszám a MOME régi partnereinek, az Animation Sans Frontières elnevezésű képzésbe tömörülő iskolák legújabb munkáinak vetítése, illetve a párizsi Gobelins, école de l’image Best of válogatása. Mindez kiegészül egy kettős retrospektív vetítéssel John Halas és Macskássy Gyula munkáiból, a mesterek születésének 100. évfordulója előtt tisztelegve.

Ám a főszerep ezúttal is a jövő generációké és az új média adta lehetőségeké: lesz Demo Scene bemutató/real-time mozgókép a bitek bűvöletében; Online Animáció kerekasztal a Daazo-val és a
Magyarhangyával a kisfilm-forgalmazásról; és a tavaly nagy sikert aratott Filmkritka Live, a MOME diákfilmjeinek élveboncolása az ELTE filmkritikus hallgatói által. A részletes programért katt ide.