Tarantino is szerepel a Django elszabadulban

2012.09.27. 15:21 Módosítva: 2012.09.27. 16:52

Az információt a Tenessee Harryt alakító Rex Linn osztotta meg, akit a magyar nézők leginkább a Miami helyszínelők Frank Tripp nyomozójaként ismerhetnek. Linn szerint a forgatás alatt Tarantinónak annyira megtetszett a film egyik komikus jelenete, hogy átvette Linn néhány sorát és beleírta magát a filmbe. Linn szerint a Don Johnsonnal és Jonah Hillel felvett filmrészlet ugyan nem hosszú, de biztosan sokáig emlékezetes marad a nézőknek.

Tarantino legújabb filmje, a Django elszabadul 2013 januárjában fog debütálni a magyar mozikban. Az amerikai polgárháború kitörése előtt két évvel játszódó filmben egy felszabadított rabszolga, Django (Jamie foxx), szövetkezik a szószátyár fejvadásszal, dr. King Schultz-cal (Christoph Waltz), hogy kiszabadítsák Django feleségét a gonosz ültetvényes, Calvin Candie (Leonardo DiCaprio) birtokáról.

Tarantinónak már-már védjegyévé vált, hogy filmjeibe saját magát is beleírja kisebb-nagyobb szerepekben. Első filmjében, a Kutyaszorítóban a mocskos szájú Mr. Brownt alakította, de szerepelt a Halálbiztosabn is, ahol egy csapost játszott. Egyes hírek szerint ő alakította a Becstelen Brigantyk egyik megskalpolt náci katonáját és egy amerikai katonát is, legkisebb szerepe viszont kétség kívül a Jackie Brownban volt, ahol egy üzenetrögzítő hangját kölcsönözte.

Saját filmjein kívül Tarantino visszatérő vendég barátja és rendezőtársa, Robert Rodriguez filmjeiben is. Szerepeinek közös jellemzője, hogy általában nem éri meg a jelenet végét, az Alkonyattól pikadatigban vámpírrá, a Terrorbolygóban mutáns zombivá változott. Ehhez képest a Desperadóban egész jól járt, ott csak simán fejbe lőtték.

A rendező nem először szerepel western filmben sem, a brutálisan véres filmjeiről híressé vált Takashi Miike 2007-es Sukiyaki Western Django című filmjében egy Piringo nevű pisztolyhőst alakított.

Miike a filmmel Sergio Corbucci és Akira Kuroszava munkássága előtt tisztelgett. Corbuccit tekintik a '60-as években kialakult, a western műfaját teljesen megújító spagettiwestern atyjának, Django című, 1966-os filmje a műfaj egyik sarokköve lett. A Django mellett az Egy maréknyi dollárért és az Utolsó emberig című filmekben is visszatérő kalsszikus western klisé, az "egy város-két család" felállás először Akira Kuroszava 1961-es A testőr című filmjében jelent meg. A japán rendező már 1954-ben letette a műfaj alapjait A hét szamuráj című filmjével, ami A hét mesterlövésznek is alapjául szolgált.