Obama nem szerepel az Oszama-filmben

2012.10.12. 10:54

December 19-én, a novemberi amerikai elnökválasztástől biztonságos távolban mutatjék be az Ocasr-díjas Kathryn Bigelow Zero Dark Thirty című filmjét, ami az Oszaba bin Laden elfogására vagy inkább lelövésére irányuló katonai akciót és annak előkészületeit mutatja be. Amikor 2011 májusában az amerikai alakulatok lelőtték a 9/11-es terrorcselekmények szellemi atyjának tartott Bin Ladent, Bigelow és a Bombák földjén című filmjét is író Mark Boal már javában dolgozott a forgatókönyvön, amit a valós események fényében természetesen alaposan átírtak.

A film legújabb előzetesében nagyon szigorú és feszült arcú CIA-ügynököket, mereven néző napszemüveges nőt, egymással menőző kommandósokat, határozottan a jövőbe tekintő öltönyös faszit és amerikai zászlót is láthatunk, tehát pont olyan, mint egy ilyen titkos katonai bevetéses filmnek lennie kell.

A szereplők között van pár ismerős arc, péládul a főszerepő Jessica Chastain (Az adósság, Fékezhetetlen), Kyle Chandler (Friday Night Lights), Mark Strong (Sherlock) vagy Jason Clarke (Fékezhetetlen), de Obama elnök nem szerepel benne még említés szintjén sem, mert Bigelow szerette volna elkerülni, hogy politikai propagandának tartsák a filmet. A magyar bemutató időpontjáról nincs hírünk.