San Diegóban marad a Comic-Con

2012.10.30. 13:40

Újabb négy évig San Diegóban marad a Comic-Con nevű képregény- és szórakoztatóipari fesztivál, a geekek Mekkája, ahová legalább egyszer minden igazi kockafejűnek el kell zarándokolnia. San Diego polgármestere, Jerry Sanders a hét elején jelentette be, hogy a találkozó szervezői meghosszabbították szerződésüket a várossal. A szokásos évi popkulturális vásár 130 ezer látogatót vonz a világ minden tájáról, és több mint 180 millió dollárral járul hozzá a város bevételeihez.

A hagyományosan négynapos nyári találkozót 1970-ben rendezték meg először, és az elmúlt négy évtizedben olyan hatalmas népszerűségre tett szert, hogy túlnőtte eredeti otthonát, a San Diegó-i Kongresszusi Központot. A Comic-Con szóvivője, David Glanzer szerint a város illetékesei és a helyi vállalkozások lehetővé tették a szervezők számára, hogy a szomszédos szállodák konferenciatermeire is kiterjesszék a találkozót igazi "Comic-Con kampuszt" létrehozva.

"San Diegóban születtünk, és reméljük, hogy itt is maradhatunk" - mondta Glanzer. A polgármesteri hivatal szóvivője szerint tervbe vették a kongresszusi központ épületének kibővítését, és reményeik szerint jövőre már be is indulhatnak a munkálatok.