Sherlock lesz a Beatles menedzsere

2012.11.06. 08:57 Módosítva: 2012.11.06. 09:14

Benedict Cumberbatch, a brit Sherlock-sorozat sztárja kapta Brian Epsteinnek, a Beatles együttes egykori menedzserének a szerepét egy készülő életrajzi filmben.

A forgatókönyvet Todd Graff írta, a rendező pedig Paul McGuigan lesz majd állítólag, McGuigan egyébként már forgatott Cumberbatch-csal, mivel a BBC Sherlock-szériájának több epizódját is ő rendezte. A film producere a mostanában már érzelmes filmek főszerepei helyett inkább filmfinanszírozásban utazó Tom Hanks és Gary Goetzman lesz majd, aki a Bárányok hallgatnakot, vagy éppen a Mamma Mia! musical filmvátozatát is jegyzi producerként, illetve executive producerként. Hanks és Goetzman egyébként együtt dolgozott már többek közt a Pacific- A hős alakult című világháborús HBO-soroazton is.

A produkció, amelynek címe és forgatási menetrendje még nem nyilvános, a Beatles menedzserének életéről szól majd, de persze a Beatles történetéről is megtudhatunk majd mindent. A zenekart 1961-ben a szupersztárság felé elindító Epsteint John Lennon nevezte el az "ötödik Beatle"-nek. A menedzserről szóló filmben előkerül titkolt homoszexualitása, valamint a drogokkal való küzdelme és szerencsejáték-szenvedélye is. Epstein sikerei csúcsán, 32 esztendős korában véletlen altató-túladagolásban halt meg.

A 36 esztendős Cumberbatch a hamarosan debütáló Peter Jackson rendezte A hobbit-trilógiában is szerepel.