A kaptafa visszavág: Fred Thompson

2012.11.26. 12:27 Módosítva: 2012.11.26. 12:27

Olyan van, hogy valaki ráun a szakmájára és rádöbben, hogy a gitár csak jól áll a kezében, és ennek fordítottjára is sok példa van, bár az nem túl gyakori, hogy egy ügyvédből színész lesz, majd ismét ügyvéd, kicsivel később politikus, majd ismét színész. Fred Thopson ezt abszolválta. 1985-ig elismert és sikeres ügyvéd volt, a Watergate-botrány bírósági meghallgatásai során például ő tette fel azt a legendás kérdést, hogy vannak-e hangrögzítő eszközök az ovális irodában.

A republikánus színekben később politikai pályára lépő Thompson a Marie című, valós bírósági ügyön alapuló filmben saját magát alakította, és ez annyira megtetszett neki - és Hollywoodnak is - hogy utána kismillió szerepet kapott, láthattuk a Die Hard 2-ben, a Vadászat a Vörös Októberre című kiváló akciómoziban és két Múmia-filmben is, valamint két évadon át alakított államügyészt a Law & Order című sorozatban. Általában olyan szerepeket kap, amikben határozott, hiteles kormányhivatalnokot kell alakítania.

1994 és 2003 között az amerikai Szenátus tagja volt Tennessee állam szenátoraként, és egy ideig arról is szó volt, hogy ő lesz George W. Bush alelnökjelöltje. Ez nem lassította le filmes karriejét, legutóbb a Sinister című horrorban kapott szerepet - ezt a filmet hamarosan a magyar mozikban is láthatjuk.