Aliz
6 °C
14 °C

Bejött a National Theatre Live: 120 ezren nézték Mirren darabját

2013.06.18. 12:30

Rekordszámú néző látta a Helen Mirren főszereplésével bemutatott The Audience (Az audiencia) című darab élő közvetítését a londoni Gielgud Színházból. A mozikban június 13-án vetített előadást Nagy-Britannia-szerte 80 ezer, Észak-Amerikában pedig 30 ezer néző látta. Ez volt az eddig jegyzett legmagasabb nézőszám a brit élő színházi közvetítések, a National Theatre Live program négyéves történetében. A tervek szerint a nyár folyamán az Egyesült Királyságban 800, Észak-Amerikában 700 vetítést szerveznek a darabból.

A National Theatre Live keretében évente világszerte nyolc darabot mutatnak be mozikban élő közvetítésben. Kezdetben 280 filmszínházban nézhette meg a közönség a darabokat, ma már 25 ország közel 700 mozijára terjed ki a hálózat. A program ötödik évadjában Othello-előadás is látható majd Nicholas Hytner rendezésében és Adrian Lester főszereplésével, Kenneth Branagh főszereplésével pedig a Macbeth kerül műsorra. 2014-ben a Coriolanus, valamint a War Horse című Donmar Warehouse-produkciót közvetítik.

David Sabel, a National Theatre Live executive producere úgy fogalmazott: a moziban vetített színházi előadás nem másodhegedűs a színházi élmények sorában, a moziban megtekintett előadás egyszerűen "más élményt" nyújt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?