Állami segítség nélkül ez nem fog menni
Az adásban elhangzott ugyan, hogy valamilyen gazdasági visszaeséssel kalkuláltak a vendéglátósok az elmúlt évekre, de egy „ilyen leállásra sohasem lehetett számítani”.
A vendéglátás kifejezetten jövedelmező üzletágnak számít hazánkban is, de mi van akkor, ha mindez összeomlik?
Nem elvárható egy vállalkozástól, főleg nem egy étteremtől, hogy egy-két évig veszteséges működést finanszírozzon, miközben nulla forint a bevétele.
– mondta el Zsidai Roy.
Ahogy minden jónak vége szakad, úgy minden rossznak is vége lesz egyszer. Vagy jön a még rosszabb. Erről is elmélkedik a trió. A kérdés: mi következik most?
„Nem fogjuk tudni ezt végigcsinálni állami felelősségvállalás és segítség nélkül, mert ki fogjuk nyitni ezeket a helyeket, de utána Sem lesz óriási dömping a belvárosban”
– értékeli a helyzetet Hlatky-Slichter Hubert.
Az adásban szóba került az is, hogy
- mely éttermek húzhatják le örökre a rolót,
- mi vár a szektor képviselőire a tavaszi nyitás után,
- hogyan lehet egy Michelin-csillagos éttermet finanszírozni,
- kényszer-e a házhoz szállítás.
Kattintson felül, és hallgassa meg az adást!
Pierre kóstolgat! gasztropodcast az Indexen, hetente új adással.
A műsorvezető gasztroesztéta. Az adásban elhangzottak nem feltétlenül tükrözik az Index szerkesztőségének álláspontját. Szeretjük az izgalmas, okos, érvelő beszélgetést. Várjuk az ön véleményét is.
Rovataink a Facebookon