Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Csárdásos Guinness-rekord a bajai főtéren

2010.06.21. 10:15
A világon a legtöbben, 1597-en táncolták egyszerre a csárdást Baján, a Szentháromság téren szombat este.

A csárdás napján 1597-en regisztráltak a helyszínen a rekordkísérletben való részvételre, megötszörözve az eddigi, mikepércsi csárdásrekord létszámát. A közel fél óráig tartó rekordkísérlet a Guinness hivatalos hitelesítőjének jelenlétében zajlott, aki a táncot követően, a színpadon jelentette be az eredményt, amelyet hatalmas ováció és tűzijáték is kísért. A rekordot követően éjfélig utcabált tartottak, amelyen további közel 3 ezer fő, köztük Révfy Zoltán bajai polgármester és családja csatlakozott a rekorderekhez.

A 2010. évet Baja városa a csárdás évének nyilvánította Rózsavölgyi Márk zeneszerző emlékére, aki a 19. században, bajai évei alatt alkotta meg a csárdást. A Guinness-rekord teljesítését követően a Szentháromság térről nyíló kis teret ünnepélyes keretek között, Rózsavölgyi Márkról nevezték el.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek