Tovább bővül a Budai Gourmet fesztivál

2010.12.29. 18:52
A Sziget Szervezőiroda irányítja jövőre az ínyenc gasztronómiai parádét

Hetedik alkalommal rendezik meg jövőre a Budai Gourmet fesztivált. A minőségi gasztronómia világát felvonultató esemény egyre elismertebb lesz, idén májusban a Millenárisról már a budai palota teraszára költözött, 2011-ben pedig Gerendai Károly cége, a Sziget Kulturális Szervezőiroda rendezi meg a gasztrofesztivált.

Az eddigi résztvevők körét és a tematikát jelentősen kibővítve, minél teljesebb képet kívánnak adni a szervezők a minőségi gasztronómia világáról. Ennek érdekében bemutatják a háttéripar szereplőit és kínálatát  az alapanyagoktól a termelőkön át a kereskedőkig; másrészt a legjobb éttermektől a legjobb borászatokig vagy pálinkafőzdékig felvonultatják a hazai gasztro élvonal már bizonyított reprezentánsait.

A fesztivál újdonságai között szerepel, hogy kialakítanak majd egy piacteret, ahol válogatott kistermelők kínálhatják majd a portékájukat; az amatőrök pedig folyamatosan képezhetik magukat a szakemberek és a főzőiskolák előadásain. A fesztivál szakmai nappal kezdődik, ahol a zsűri odaítéli az első díjakat a kategóriájában legjobbaknak, de a további napok alatt a közönség is szavazhat majd ugyanezen kategóriákban kedvencére, így közönségdíjasokat is hirdetnek majd. Az eseményen természetesen minden kipróbálható, megkóstolható és megvásárolható lesz a bloggerek főztjétől, az alapanyagokon át, a legjobb séfek műremekeiig.