Hosszú évek óta próbáljuk visszahozni és erősíteni a magyar közéleti sajtóból szinte teljesen kikopó tárcanovella műfaját. A lap belsős munkatársai és a legkiválóbb hazai írók közül nagyon sokan vállalták azt a történelmi feladatot, hogy újra megszerethessük ezt a csodálatos műfajt.
MEGVESZEMA Zona lett az év étterme
Eddigi győztesek
2005-ben a Fausto's
2006-ban a Lou Lou
2007-ben ismét a Fausto's
2008-ban a Bock Bisztró
2009-ben és 2012-ben a Costes
2010-ben a Chateau Visz
2011-ben és 2013-ban az Onyx
nyerte el az Év Étterme címet.
A Zona lett az év étterme 2014-ben a Dining Guide szerint.
A díjat 11 éve adják át. Az éttermeket egész évben tesztelték, az értékelés „az étterem hangulatától az alapanyagok minőségén és az ételek elkészítésén át a kiszolgálásig mindenre kiterjedt. Az így kialakult pontszámok átlagából született meg a végső sorrend.”
A legjobb tízben döntő többségben idén is budapesti éttermek szerepelnek, a székesfehérvári 67 sorozatban harmadszor az egyetlen vidéki étterem a listán. Az ebben az évben elismert éttermek a Zona és a 67 mellett az Alabárdos, az Arany Kaviár, a Baltazár, a Csalogány 26, a Laci!Konyha!, a MÁK, az Olimpia és a Salon.
Idén kiemelt csoportként kezelték a Michelin-csillagos éttermeket – a Costest, az Onyxot, a Borkonyhát és a Tantit –, és követendő példaként állították őket a többiek elé.
Először díjazták azokat a helyeket is, ahol a legjobb a street food. A győztes a főként vietnami ételeket adó Funky Pho lett. Erre a listára került még A Séf utcája, a Bors GasztroBár, a Gyradiko, a Komachi, a Padron, a Pesti Burger és Bár, a Pista bá', a Pizza Me és a Zing.
Az Év Ifjú Séftehetsége díjat – amelyet a 30 év alattiak érdemelhetnek ki – ezúttal a Fricska Gasztropub két fiatal séfje, Giczi Andor és Nagy Szabolcs vehette át.
Az év legprogresszívebb konyhája az Olimpia lett.