Rita Wilson eltávolíttatta a melleit

2015.04.14. 15:56

Rita Wilson a People-nek vallott arról, hogy 58 éves korában a nála diagnosztizált mellrák miatt a dupla masztektómia mellett döntött. A cikkben arról beszél, hogy ugyan egy orvosi vizsgálat során találtak nála karciómás sejteket, nem mutatta jelét a rák. A vizsgálat után azonban elment egy másik orvoshoz, ahol viszont igen, a diagnózist pedig megerősítette egy harmadik orvos is.

Azért osztom ezt meg, hogy mások megtanulják, egy második vélemény fontos az egészséghez. Nincsen semmi vesztenivaló, ha mindkét diagnózis egyezik, és csak előnye van annak, ha a második megtalál valamit, amit az első nem, ami meg szokott történni. A korai diagnózis kulcsfontosságú

- írja Wilson.

A görög származású Rita Wilsont legtöbben Tom Hanks feleségeként ismerhetik, de a saját jogán is ismert színésznő és producer, szerepelt férje mellett a Larry Crowne, a Nyomul a banda és A szerelem hullámhosszán című filmekben, feltűnt A férjem védelmében és a Csajok című tévésorozatokban is, illetve ő volt a producere a Bazi nagy görög lagzinak és a Mamma mia!-nak is.

A masztektómia eljárása akkor került szélesebb nyilvánosság elé, amikor 2013-ban Angelina Jolie az örökölt rákveszélye miatt amputáltatta mindkét mellét. Jolie idén a petefészkét is eltávolítatta.