Végre meztelenül is mehetünk étterembe!

2016.04.21. 11:12

Ön mindig szépen felöltözik egy éttermi vacsorára? Az a rossz hírünk van, hogy ez már nagyon 2015. A legújabb divat ugyanis a meztelenül kajálás. Londonban legalábbis, ahol most nyílik majd az első meztelen étterem, a Bunyadi. Mondjuk csak nyárra, egy három hónapig tartó pop-up éttermem erejéig. És ha azt gondolná, erre nincs igény hát nagyon téved, máris ötezer fős a várólista, és ez még csak a kezdet.

Esküszöm fogalmam sincs, mit ad hozzá egy vacsora élvezeti értékéhez, ha az emberen nincs ruha, és ráadásul másokon sincs, én nem tudom elképzelni, hogy ez meghozná az étvágyamat. A tulajdonosok szerint az egész a természethez és a gyökerekhez való visszatéréshez szól, szuper.

Szerencsére nem kell meztelenül érkezni, először a bárban oldódik egy kicsit az ember, majd néhány ital után átmehet az öltözőbe, ahol megválik a ruháitól és kap egy köntöst. Ezután léphetünk be az éttermi részbe, ahol megválhatunk a köntöstől és fatuskókon üldögélve nekiállhatunk a kajálásnak. Természetesen csupa organic, egészséges kaja van a menüben, az étkészlet hand made és természetesen ehető is. 

Ilyen asztalok lesznek az étteremben
Ilyen asztalok lesznek az étteremben

Aki valaha volt már próbafülkében, tudja mennyire előnytelen tud lenni a felülről érkező világítás, ezért nagy öröm, hogy a Bunyadiban csak gyertyák lesznek, és némileg el is lehet szeparálódni, kis paravánok mögé. A pincérek is meztelenül lesznek egyébként, mondjuk a szakácsok nem, így nem kell attól félni, hogy szőr kerül a levesbe.

Az étterem tulajdonosai szerint egyébként az egész koncepció a természethez való visszatérésről szól, még a kaját is szabad tűzön főzik majd. Azt remélik, hogy a látogatók megszabadulhatnak majd a modern élet kötöttségeitől és csapdáitól. Azt azonban előre közölték, hogy természetesen a ruhával együtt a mobilt is kint kell majd hagyni, így nem lehet meztelen fotókat posztolni az Instagramra.