Hosszú évek óta próbáljuk visszahozni és erősíteni a magyar közéleti sajtóból szinte teljesen kikopó tárcanovella műfaját. A lap belsős munkatársai és a legkiválóbb hazai írók közül nagyon sokan vállalták azt a történelmi feladatot, hogy újra megszerethessük ezt a csodálatos műfajt.
MEGVESZEMAz egyik legjobb hely a kínai negyedben: He He Büfé
和和美食(He He Mei Shi)
Cím: Monori u. 2-4, E7, Nyitva H-V 7:00-22:00
Igazi szecsuáni kaják jó áron, egyszerű a berendezés, de az egyik legjobb hely a negyedben, külön szakács készíti a tésztaleveseket, akit lehet nézni, miközben kézzel hajtogatja a tésztát.
Érdemes kipróbálni a lamian és tao hsziao mien (dao xiao mian) tésztaleveseket marhával, esetleg a sistergő marhaszeleteket vagy a forró káposztát császárhúsdarabokkal. A hely korán nyit, így reggelizni is tudunk, kínai reggelit fél 9-ig adnak, itt a bao, a kínai lángos (youtiao), kínai kása (congee), meleg szójatej az ideális választás.
Fotó: Bődey János / Index