Hosszú évek óta próbáljuk visszahozni és erősíteni a magyar közéleti sajtóból szinte teljesen kikopó tárcanovella műfaját. A lap belsős munkatársai és a legkiválóbb hazai írók közül nagyon sokan vállalták azt a történelmi feladatot, hogy újra megszerethessük ezt a csodálatos műfajt.
MEGVESZEMSzen Guo Zsi Kínai BBQ és Hotpot
三国炙 (San Guo Zhi)
Cím: Jegenye u. 19, Nyitva: H-V 11:00-22:00
A vendégek először kiválasztják a nyers húsokat, zöldségeket, és tengeri izéket, aztán vagy maguknak az asztalnál grillezik meg, vagy megkérik a szakácsot. Fejenként 6-8 nyárssal jól lehet lakni, a hely meglepően olcsó, két ember 6 ezer forintból meg tud vacsorázni, és ebbe az árba még pár grillezett osztriga is belefér.
Fotó: Bődey János / Index
Érdemes kipróbálni a nyársat padlizsánnal, sertés és bárány oldalassal, pacallal, csirkecombbal, csirkeszívvel, hal tofuval, merészebbeknek bika pénisszel. De jó a kínai nokedli leves is (geda tang).