Árpád
-2 °C
4 °C

Ne dolgozz annyit, apa!

GettyImages-470911262
2018.11.20. 14:24 Módosítva: 2018-11-20 14:24:43

Apukám nagyon sokat dolgozik. Későn ér haza, sokat telefonál, korán elmegy. Mikor korán ér haza, telefonál. Hazaérek és házit írok, ő odajön hozzám, egy puszit ad, és elvonul telefonálni.

Megkérem hogy diktálja le a helyesírást, és egy óra eltelik, mire odajön hozzám és végre lediktálja. Én nem azt mondom, hogy ne dolgozzon, hanem azt mondom, hogy ha hazajön, akkor legyen a családdal. Azt értem hogy magas pozícióban van a munkahelyén, és a cégnek szüksége van rá, de a családnak is kell. Például jó lenne, ha tévézne velünk, vagy kimennénk focizni vagy kikérdezne töriből, angolból, magyarból stb.

De ezeket mind meg tudtuk beszélni. Próbál változtatni ezeken a dolgokon. Igaz, még mindig sokat telefonál, de változott azóta. Mindig kikérdez nagyjából minden tantárgyból, sokat beszélgetünk, tévézünk.

Nagyjából minden hétvégén focizunk, és sokat utazunk együtt. Amikor hétvégén kijön a szomszéd dolgozni, akkor az egész család kimegy hozzá beszélgetni. Én és a testvéreim segítünk neki vakolattal bekenni a támfalat.

Mi mint egy család ezt is egy jó programnak vesszük. Nagyon szeretem a hétvégét, mert együtt van a család.  Remélem, ez a jövőben is így fog működni. Ez minden vágyam!

A cikk szerzője 5. osztályos általános iskolás. November 20. a gyermekjogok világnapja. Ez az írás az UNICEF  Gyerekhang kampányának részeként született az Index kezdeményezésére.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?