Elkészült végre az egerszalóki élményfürdő

2007.07.13. 16:40
A most átadott 11 ezer négyzetméter alapterületű létesítmény Európa egyik legnagyobb fürdője, ami a beruházó szerint 4,3 milliárd forintba került. A négyszáz méter mélyről feltörő 70 fokos termálvízet a most elkészült tizenhét medencés fürdő mellett nemsokára egy strand is felhasználhatja majd.

Megnyílt pénteken a nagyközönség előtt a 4,3 milliárd forint beruházás nyomán elkészült egerszalóki gyógy- és élményfürdő.

A létesítmény a Heves megyei község határában megvalósuló fejlesztés első üteme. A tervek szerint strand és ötcsillagos szálloda is épül a területen, összességében mintegy 11 milliárd forintból. A most felavatott, 11 ezer négyzetméter hasznos alapterületű épületben, amely Európa egyik legnagyobb fürdője, tizenhét összesen 2 ezer négyzetméternyi medence várja a látogatókat. A fürdőben fitness- és wellness központ, szépségcenter és gyógyászati centrum is működik.

800 milliós állami támogatás

A 4,3 milliárd forintos beruházáshoz 800 millió forintnyi állami támogatást kaptak a befektetők a Széchenyi-terv keretében. Az új fürdővel mintegy 70 munkahely jön létre a településen.

Csőke László a beruházó Szalók Holding Zrt. igazgatóságának elnöke az átadón hangsúlyozta, hogy miközben a beruházási költségek megegyeznek egy nyugat-európai hasonló létesítmény kivitelezési értékével, a szolgáltatások mintegy 30 százalékkal olcsóbbak lesznek, mint például Ausztriában.

A beruházás megvalósítására létrehozott cég 49 százalékban a Magyar Fejlesztési Bank tulajdona. Az Amerikában bejegyzett HH Global Capital Partners 44 százalékot, a szintén amerikai Grubbi Investment Ltd. 5 százalékot birtokol, a fennmaradó 2 százalék kisrészvényeseké.

A fejlesztés alapját jelentő hőforrást, amelynek 400 méter mélyről feltörő 70 fokos vize elsősorban reumatikus és gyomorpanaszok enyhítésére alkalmas, 1961-ben fedezték fel olaj után kutató geológusok.  • Tippek
  • Lakáshitel