Menő cuccok zavargáshoz

2006.09.22. 09:05
Hogyan legyünk divatos demonstrálók? Mit viseljünk, ha ki akarunk tűnni a Lonsdale-t viselő tömegből? Rövid kalauzunk bemutatja a legfrissebb tüntetői trendeket, hogy Önnek könnyebb legyen.

Szeretnék több ilyet látni itthon! A bugyitüntetésre tuti mindenki odafigyelne, főleg, ha kicsit izmos, enyhén katonai milfek hordják a transzparenseket. Ettől az egész olyan borzongató cucc lesz, hogy "térdre közlegény", én meg "oké"!

Azért jó jelmezben tüntetni, mert vicces és nem látszik az arcunk. Ráadásul az ilyen cuccok védik az ember fejét, ha végül nekirohan a rendőröknek. Esőben viszont átázik, és tök nehéz elrohanni egy harminc kilós vizes szivaccsal az arcunkon.

Az összefirkált katonai hátizsákos csajokkal az a baj, hogy tök szexi az egész ott a helyszínen, hazaérve viszont hirtelen diákszigetté változik minden. A bakancs meg a sort alól előkerül az összes tüntetés-kosz, nem is beszélve a hátizsákba rohadt májkrémes pulóver szagáról. Kedves demonstráló lányok, az anarchia nem azt jelenti, hogy nem mosunk fogat!

Ez a tipikus szürke iraki pulcsi folyamatosan feltűnik a CNN-en. Ahányszor kiabálós embereket mutatnak, valaki végül mindig ilyen kötött blézerben van.

Azért fontos divatos cipőben tüntetni, hogy az ilyen jeleneteknél elvonja a figyelmet farmerünkön levő foltról, ami attól van, hogy korábban bevizeltünk a könnygáztól.

Önmagában is para, hogy a néni kisfiúnak öltözött, de hogy az elmebeteg fia totál Gyűrűk ura flessen van, az egyenesen ijesztő. Minden tüntetésen van őrült nyugdíjas, de ez eddig a legkészebb kombináció.

A Mikulás is részt vesz néha demonstrációkon, viszont annyira jóságos, hogy ökölrázás helyett inkább játszik nekünk valamit egy vicces kis gitáron, aztán egyenként mindenkit a combjára ület.

Ezek a divatos holland goa-turisták két demonstráció között mindig valami törökországi trance-fesztiválon vannak, attól lesz ilyen vörösre égett dekoltázsuk.

Hiába trendi a palesztin kendő, elég vállalhatatlan helyettesíteni egy sima kockás konyharuhával, még akkor is, ha hátulról fedez a Torrente. Ez valami kínai piacos sztori lehet, hogy az olcsó Che Guevara pólóhoz most ingyen kapsz egy kamu sálat.

Ha nagydarab kopasz vagy, aki rendőröket szeret összeverni, javítsd az összképet valami vidám rajzos mellénnyel! Hé emberek, igaz, hogy neonáci vagyok, de azért az én szívem sincsen kőből.

Ez a tüntető kisgyerek annyira stíl, hogy süt belőle a leszart elegancia. Azt mondja nekünk a szemeivel, hogy "most még csak cumizgatok itt egy szórólappal a kezemben, de pár év múlva szétrúgom az összes buzi rendőrt!"