Lócitrommal borítja be Geszti a Hősök terét

2007.05.04. 14:13
Geszti Péter a sienai városi lovasversenyhez, a Palióhoz hasonló ötlettel állt elő, és Budapestre alkalmazta. Szeptember 22-én Nemzeti Vágta néven a Hősök tere körül mérkőzhetnek meg azok a lovasok, akik négymillió forintért (plusz áfa) beneveznek rá.

Az 50 milliós összdíjazású Nemzeti Vágtán a magyar városok és megyék által nevezett lovak és lovasok mérkőzhetnek meg szeptember 22-én. A fenti képen a vágta látványát még színes ballonok is fokozzák, és látszik, hogy a lovak nem a Hősök tere kőburkolatán fognak vágtatni.


A Nemzeti Vágta erről a képről izgalmasnak, már-már festőinek ígérkezik. Amíg a lovasok versenyeznek, városaik a szomszédos műjégpálya területén felállított pavilonvárosban (Városok Faluja) mutathatják be látványosságaikat.


A szervezők szándéka szerint a városok a nevezési díjat nem költségvetésükből, hanem közösségi összefogásból, magán és jogi személyek adományaiból is előteremthetik, hiszen a rendezvény egyik célja az összefogás, a közös fellépés és érdekérvényesítés megteremtése. Az alsó képen látható, hogy erre még Angelina Jolie is kíváncsi lesz.