Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Geszti és Várhegyi lóra teszi az önkormányzatokat

2007.05.03. 13:52
A Hősök tere körül vágtázva mérkőznek meg a városok, kerületek és megyék szeptemberben. Politikai konszenzus alakult ki Geszti Péter huszáros, lovaglós ötlete körül.

Négymillió forint plusz áfa nevezési díj ellenében indulhat bármelyik magyar város vagy megye szeptember 22-én, a Hősök terén a Nemzeti Vágta névre keresztelt össznépi derbin, tudtuk meg. Az önkormányzatok a pénz ellenében saját lóval és lovassal szállhatnak be az egész naposra tervezett versenybe.

Az olaszországi Sienában hagyományosan megrendezett városi lovasversenyhez hasonló tervvel Geszti Péter áll elő. Szeptember 22-re, a magyar városok ünnepére lóversenypályává alakítják át a Hősök terét. A derbire több száz nevezőt várnak. A résztvevőknek többfordulós, kieséses rendszerben kell eljutniuk az esti döntőfutamig, ahol a delegált zsokék sorsolt lovakon küzdenek majd meg a 30 milliós fődíjért. A Nemzeti Vágta futamonként kétkörös lóversenyével egy időben a városligeti műjégpálya Városok Falujává alakul, itt az induló városok saját standjaikon reklámozhatják magukat és turisztikai nevezetességeiket.

Az egykor az SZDSZ kampányában besegítő ötletember tervéhez a Fidesz egykori pártigazgatója, Várhegyi Attila társult, ő a projekt szervezési igazgatója. A nagy költségvetésű Nemzeti Vágtára néhány napja a fővárosi közgyűlés is rábólintott. Információink szerint a Fidesz is csak azt kifogásolta, hogy a lovas események a téren, és nem a Városligetben lesznek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?