Elnököt választottak, és most a teljes területen jelen akarnak lenni

2024.01.19. 17:26
Elnököt választott és kilenc új taggal bővült a tóparti borászatokat, vendéglátókat tömörítő Balatoni Kör.

A Zamárdiban élő Pach Gábor alaptó tagja a Balatoni Körnek, eddig alelnökként tevékenykedett az egész évben nyitva tartó, vendéglátóhelyeket és borászokat összefogó egyesületben. Megfogalmazása szerint közel 60 tagjuk elkötelezett az egész éves balatoni szezon, a minőségi vendéglátás, turisztikaiszolgáltatás mellett.

Elnököt választottak

Pach Gábor megfogalmazása szerint már nemcsak gasztronómia szolgáltatók és vendéglátóhelyek, rendezvényhelyszínek, hanem látnivalók, kerékpáros szolgáltatás, kutyás strand is színesíti kínálatukat.

Most beválasztott új tagjaink között nemcsak közvetlen parti településeken működő egységek vannak, célunk, hogy a Balaton régió teljes területén jelen legyünk.

Hozzátette: továbbra is alapvető értékük, hogy a vendégeiknek egymást ajánlják, közös rendezvényeket szervezzenek és közös kiadványt készítsenek, minőségi élményt adva ezzel a főszezonon kívüli időszakban is.

Felröppenő spekulációk, objektív híradások

Pach Gábor úgy véli, ilyen szellemiséggel és kínálattal bíró civil szerveződés nincs több a magyar turisztikai szektorban. „2024-ben leszünk tíz évesek, ez meghatározó mérföldkő egyesületünk életében. Ünneplünk, és egyben tudatosabban hívjuk fel a közvélemény figyelmét a Balatonra.

Szeretnénk erősíteni a Balaton kommunikációját, erősítjük a sajtóval való kapcsolatot, hogy a szezonkezdete előtt minden évben felröppenő spekulációk helyett objektív híradások lássanak napvilágot a Balatonról.

– fogalmazott az egyesület elnöke, aki szerint a Balaton egy kiemelkedő európai üdülőhely, ahol egyre magasabb minőségű szolgáltatók működnek. Hozzátette: folytatódik a Balaton Bor brand erősítése, és megszervezzük az idei évben is az Év strandételeversenyt.