Kiállítás nyílt a Magyar Nemzet sajtófotóiból

MTI
2003.03.14. 15:10
Magyar Kép-zet címmel, a Magyar Nemzet című lapban 2000-től napjainkig megjelent sajtófotókból nyílt kiállítás pénteken a pesti Vigadóban; az eseményen megjelent Mádl Ferenc köztársasági elnök is.

A tárlatot - amelyet a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. első alkalommal rendezett - Kerényi Imre, a Madách Színház igazgatója nyitotta meg. Szavai szerint a mozgókép bűvöletéből napjainkra szennyes mozgókép-művészet lett, a kereskedelem és a politikai agresszió szolgáló-leánya. Az állóképekkel azonban nem lehet hazudni, illetőleg csak akkor lehet, ha a sajtó bizonyosfajta állóképeket közvetít, másokat pedig nem. Magyarországon nincs médiaegyensúly, ugyanis a magyar sajtó nagy része csak egyfajta állóképeket közvetít - közölte.

Kerényi Imre kiemelte Ványi Ákos, Burger Zsolt, Tóth Tibor, Nagy Zoltán és Beliczay László fotóriporterek munkái közül például a 2002-es választási kampány nagygyűléseiről készített felvételeket, a választások éjszakáján megörökített pillanatokat, életképeket a Budapest Parádéról, az Erzsébet téri tüntetésről és számos közéleti személyiségről - köztük Orbán Viktorról, Medgyessy Péterről és Demszky Gáborról - készült képeket.

A tárlat március 19-ig megtekinthető a Vigadó tér 2. szám alatt.