Letartóztatási parancs Michael Jackson ellen

MTI
2003.11.19. 22:14
Pedofíliával vádolják a kaliforniai hatóságok Michael Jackson amerikai popsztárt, aki ellen letartóztatási parancsot adtak ki - jelentették be szerdán az amerikai igazságszolgáltatás képviselői.

Jim Anderson, Santa Barbara megye seriffje sajtóértekezletén elmondta: Jacksont kiskorú személy többrendbeli szexuális molesztálásával vádolják. Az énekest felszólították, hogy szolgáltassa be útlevelét, engedelmeskedjen a hatóságok utasításainak. Az óvadék összegét 3 millió dollárban határozzák meg, amelynek befizetése lehetővé teszi, hogy Jackson szabadlábon védekezzen.

Thomas W. Sneddon körzeti ügyész nem kívánt részleteket nyilvánosságra hozni a Jackson ellen felhozott vádakról, mindössze annyit árult el, hogy a bűncselekménynek egyetlen áldozata van, aki együttműködik a hatóságokkal.

A letartóztatási parancsot Kalifornia állam azon törvényének megsértése miatt adták ki, amely tiltja a szeméremsértő és buja viselkedést 14 év alatti személyekkel. Jacksont így 3 évtől 8 évig terjedő börtönbüntetésre is ítélheti a bíróság, ha bűnösnek találja az elleni felhozott vádpontokban.

A rendőrség jelezte, hogy egyelőre nincs tudomása az énekes hollétéről. Több amerikai tévécsatorna mindazonáltal azt jelentette, hogy Jackson Las Vegasban van, ahol videóklippet forgat.