Spielberg megfilmesítené a Huckleberry Finnt?

Cinematrix
2004.06.18. 14:28
A jelek szerint újra reneszánszát éli Mark Twain. A Paramount és a DreamWorks is erőteljesen affelé kacsingat, hogy górcső alá vegyék és feldolgozzák a szerző munkásságát. Spielberg energiája pedig mint a tenger, azok alapján, amennyi filmre koncentrál mostanában egyszerre.

Scott Rudin producer (Rocksuli, (Ütközéspont, Az Álmosvölgy legendája, South Park, Truman Show ), akinek a szeme mindig éberen figyel, hogy észrevegyen egy jó könyvet, ezúttal a Huckleberry Finn kalandjai című műre vetette rá magát, s ennek most a Paramount filmstúdió örülhet. Michael Tolkin forgatókönyvíró (Ütközéspont, Deep Impact) és Roger Michell rendező (Ütközéspont, Sztárom a párom) jelenleg tárgyalásokat folytatnak, hogy filmre adaptálhassák a klasszikus mű egy kiemelt részét, mely bizonyos faji kérdésekre fókuszálna. Az ötlet tulajdonképpen Roger Michell-é volt, aki egyből tudta, kit válasszon kollégáinak - ezek szerint szerfelett meg volt elégedve az Ütközéspont csapatmunkájával, hiszen abban a filmben voltak társalkotók Rudin-nel és Tolkin-nal.

Úgy tűnik, divatba jött Twain. A DreamWorks stúdió jelenleg Thomas Hauser Mark Twain emlékezete című alkotásának adaptálásán dolgozik lázasan, és úgy hírlik, Steven Spielberg rendező érdeklődését felettébb felcsigázták az előkészületek. A rendező következő filmjét, a Terminál-t, Tom Hanks és Catherine Zeta-Jones főszereplésével a nyári hőség elmúltával, szeptemberben üdvözölhetjük a mozikban.