Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Lekéste budapesti kiállításmegnyitóját, mert letartóztatták Párizsban

MTI
2005.11.07. 12:27
Korlátaink címmel első alkalommal mutatja be különleges képeit Magyarországon Robert Marcel, Párizsban élő magyar származású fotóművész a budapesti Godot Galériában.

Az André Kertész, Brassai Gyula, Robert Cappa világhírű magyar fotósok stílus hagyományait folytató, fekete-fehér képekkel jelentkező művész bejárta és körbefényképezte a világot, csavargásait képeken megörökítve tucatnyi kiállításon aratott már sikert. A Korlátaink gondolatkört átölelő 30 kép nemcsak esztétikai élményt nyújt sajátos fényhatásaival, hanem szembesíti is a szemlélőt a valóság fonákságaival.

A budapesti kiállítás megnyitóját a művész lekéste. A párizsi külvárosokban az utóbbi éjszakákon zajló zavargások, a bevándorló kolóniák fiatal lázadói és a rendőrök közötti harcok őt is oda vonzották, hogy a feszült légkör, a drámai összecsapások pillanatait a kamerával megörökítse. Éppen a lángoló autók között fotózott, amikor a helyszínre érkező rendőrök vele sem bántak kíméletesen, sőt meg is bilincselték és bevitték a rendőrségre. A nagy zűrzavarban több be nem kalkulált órát vett igénybe a helyzet tisztázása és a bocsánatkérés, ezért Robert Marcel fotós, költő lekéste a budapesti repülőgépet.

A bemutató november 13-ig tekinthető meg a Vll. kerületben a Madách út 8. alatt.