Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyar Rádió: elírás, hogy a kuratórium elnöke az ügyvezető

MTI
2006.07.05. 15:01
Elírás folytán került a Fővárosi Bíróság mint cégbíróság egy korábbi dokumentumába, hogy a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumának elnöke a közszolgálati médium ügyvezetője - derül ki az MTI birtokába jutott jogerős végzésből.

A június 28-i keltezésű iratban az olvasható: a Magyar Rádió Zrt. fordult e kérdésben kijavítási kérelemmel a bírósághoz. Korábban, ugyanezen bírói fórum egy május közepi végzésével kapcsolatban Gellért Kis Gábor kuratóriumi elnök úgy nyilatkozott az MTI-nek: noha a Fővárosi Bíróság úgy foglalt állást, hogy vezető tisztségviselő hiányában a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumának elnöke látja el a médium ügyvezetését, nem tervezi, hogy ilyen jogokat gyakoroljon. "Nem is jutott eszembe élni a felhatalmazással, de szórakoztató gondolat, hogy ez a lehetőség fennáll" - mondta akkor.

Az MR tíz hónapja, Kondor Katalin mandátumának lejártával megüresedett elnöki posztját eddig négy pályázaton nem sikerült betölteni, az első menet kivételével még jelöltet sem állítottak a tisztségre; jövő hétfőn lesz az újabb elnökválasztási forduló.