Magyar Rádió: elírás, hogy a kuratórium elnöke az ügyvezető

MTI
2006.07.05. 15:01
Elírás folytán került a Fővárosi Bíróság mint cégbíróság egy korábbi dokumentumába, hogy a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumának elnöke a közszolgálati médium ügyvezetője - derül ki az MTI birtokába jutott jogerős végzésből.

A június 28-i keltezésű iratban az olvasható: a Magyar Rádió Zrt. fordult e kérdésben kijavítási kérelemmel a bírósághoz. Korábban, ugyanezen bírói fórum egy május közepi végzésével kapcsolatban Gellért Kis Gábor kuratóriumi elnök úgy nyilatkozott az MTI-nek: noha a Fővárosi Bíróság úgy foglalt állást, hogy vezető tisztségviselő hiányában a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumának elnöke látja el a médium ügyvezetését, nem tervezi, hogy ilyen jogokat gyakoroljon. "Nem is jutott eszembe élni a felhatalmazással, de szórakoztató gondolat, hogy ez a lehetőség fennáll" - mondta akkor.

Az MR tíz hónapja, Kondor Katalin mandátumának lejártával megüresedett elnöki posztját eddig négy pályázaton nem sikerült betölteni, az első menet kivételével még jelöltet sem állítottak a tisztségre; jövő hétfőn lesz az újabb elnökválasztási forduló.