Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Soha nem látott '56-os képeket mutatott be az ENSZ

MTI
2006.07.27. 16:39
Eddig még soha be nem mutatott, '56-os menekültekről készült képeket tett közzé DVD-n csütörtökön az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának regionális képviselete Budapesten.

A fényképek 1956-62 között készültek Ausztriában, a nyugati államba érkezett magyar menekültek mindennapjait mutatják be. A DVD-n a képeket időrendi sorrendbe helyezték, nyolc fejezetbe rendezték őket, minden egység részletes szöveges bevezetővel indul. A felvételeket mindenki szabadon felhasználhatja, nem kell értük fizetni, nem lehet azonban kereskedelmi céllal hasznosítani ezeket.

Az egyelőre még csak DVD-n elérhető képeket az ősszel az emlékév keretében kiállítják majd a Corvin-közben létrehozott utcai tárlaton. A DVD-ket nemcsak Magyarországon terjeszti majd az ENSZ menekültügyi szervezete, hanem egyebek mellett Ausztriában, Németországban és Nagy-Britanniában is.