Erzsébet
1 °C
4 °C

Három hét alatt tízezer látogató az Emlékpont múzeumban

MTI
2006.07.27. 14:51
A Hódmezővásárhely 1945 és 1990 közötti történelmét az ott élők sorsán keresztül bemutató Emlékpont múzeum nem egész három héttel ezelőtti megnyitása óta már tízezer látogatót fogadott - mondta el az MTI-nek Madácsy Tamás igazgató.

A vendégeket segítő muzeológusokhoz érkező visszajelzések és a vendégkönyv bejegyzései alapján a látogatók 95 százalékára kedvező benyomást tett a tárlat. A fiatalok informatívnak és közönségbarátnak találják a múzeumot, az idősebb korosztály pedig saját múltjának emlékeire ismert rá a kiállító-helyiségekben - mondta az igazgató.

Az ötszáz négyzetméteres kiállítótérben, kilenc tematikus teremben interjúkon, fotókon, dokumentumfilmeken és tárgyi emlékeken keresztül ismerkedhetnek meg a látogatók a tanyarendszer szétzúzásával, az ellenállást szervező Fehér Gárda mozgalommal, az erőszakszervezetekkel, a mozgalmi és művészeti élettel és a kor mindennapjaival.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?