Jenő
-2 °C
6 °C

44 ország 252 csapata lép fel a Szigeten

MTI
2006.07.28. 15:57
A világ szinte mindegyik szegletéből érkeznek fellépők az idei Sziget fesztiválra: Európa egyik legnagyobb kulturális ifjúsági rendezvényén - a hazaiak mellett - 44 ország képviseletében 252 nemzetközi produkció mutatkozik be augusztus 9. és 16. között.

A legtöbb külföldi produkció - összesen 44 - Nagy-Britanniából érkezik, közöttük például a Placebo, a Franz Ferdinand, a Prodigy, a Rediohead vagy Robert Plant. Az Egyesült Államokból 24 csapat érkezik a Szigetre, így az Iggy & The Stooges, a Scissor Sisters, a Sick Of It All és a Living Colour. Németországból 26 csapat érkezik, Franciaországból pedig 22 fellépő művészt illetve társulatot várnak a szervezők.

Maliból érkezik a Sziget világzenei helyszínére a mali korakirály, Toumani Diabaté. A madagszkári etno zenét hozza a Szigetre Joseph in Malala Rakotoraphalaphy. Kolumbiából Leonor Dely valamint a Tumba y Quema Colombian Music Drums az Afro-Latin színpadon lép fel. Indiai vendége is lesz a Szigetnek: Angika Dance Company a Színházi- és Táncsátor, Jayanthi Subramaniam pedig az Octopus Összművészeti helyszín programját színesíti.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?