A dinoszauruszoknak könnyű volt

sci-fi.hu
2009.09.18. 20:23
A szeptemberi Galaktika központi témája a dinoszauruszok és kipusztulásuk.

A dinoszauruszokról szóló izgalmas tudományos anyaghoz szellemes novella kapcsolódik Connie Willistől, A késő krétakorban címmel, amiből kiderül, miért volt könnyű dinoszaurusznak lenni.

234

A sci-fi magazinban olvasható többek között Roger MacBride Allentől az Evolúciós összeesküvés-elmélet című novellája is, amiben majdnem lelepleződik egy világméretű összeesküvés, ám valaki közbelép. Antal József Vénuszlakók-sorozata a 231. számban indult, az e havi novella, A vándormechanikus újabb bepillantást enged a telepesek csöppet sem heroikus hétköznapjaiba.

Kevin J. Anderson Tudományos románcának a tárgya egy klasszikus sci-fi lehetséges keletkezéstörténete, a havi retró pedig Frank Roberts Lehet ön is című novellája, amelynek témája a televízió mindenhatóvá válása. A szeptemberi Galaktikában folytatódik továbbá Kasztovszky Bélától A következő szint, és végre kiderül, hogy célba értek-e a kiválasztott űrhajósok, felébredve háromezer éves álmukból.

Az e havi játékrovatban az augmented realityről, vagyis arról esik szó, hogy a virtuális világ miként nyer egyre nagyobb teret a valóságban. Csak szimuláció címmel beszámolót olvashatunk egy majdnem-Marsutazásról. A filmrovat témája a Hasonmás című mozi, az interjú pedig a Zsoldos Péter-díjas Markovics Botondot szólaltatja meg.