Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tengerbe zuhanó házat vett művészetből

Index, MTI
2010.01.05. 09:51 Módosítva: 2010-01-05 12:12:50
A ház bármikor a hullámokba bucskázhat, a brit művész addig festi, amíg lehet, kamerát szerel a házba, és az elmúlást mutatja be minden művészeti eszközzel.

Életveszélyes, bármikor az Atlanti-óceánba zuhanó házat vett egy angol férfi, pusztán az elmúlás esztétikai szépsége miatt. Az ingatlant szakértők szerint földcsuszamlás juttathatja a vízbe, ami bármikor bekövetkezhet, éppen ezért életveszélyes a házban tartózkodni. Ára két éve még 160 ezer font (körülbelül 50 millió forint) volt a festőművész most megkapta 3 ezerért. Kane Cunningham elsősorban tájképeket fest. A házat fel akarja szerelni kamerákkal, hogy felvegye a napkeltét, mielőtt az épület a tengerben végzi.

the-house

A művész szerint a ház az elvesztett álmokat, a pénzügyi katasztrófát és a vészesen emelkedő tengerszintet jelképezi, meg persze a klímaváltozás negatív hatásait.

Az épület már csak egy méterre van a szakadék szélétől, és csakis az időjáráson múlik mikor bucskázik bele a hullámokba. A festő a közelben egy kis bungalóban lakik, és folyamatosan festi a házat, illetve képeket készít az épület elmúlásáról.

Az érdeklődőket pedig arra kéri, a festő hogy küldjenek levelet a ház címére, hiszen egy nap, a szerencsések, vagy éppen kevésbé szerencsétlenek visszakapják küldeményüket a postától, mondván a cím már nem létezik.