Tengerbe zuhanó házat vett művészetből

Index, MTI
2010.01.05. 09:51 Módosítva: 2010.01.05. 12:12
A ház bármikor a hullámokba bucskázhat, a brit művész addig festi, amíg lehet, kamerát szerel a házba, és az elmúlást mutatja be minden művészeti eszközzel.

Életveszélyes, bármikor az Atlanti-óceánba zuhanó házat vett egy angol férfi, pusztán az elmúlás esztétikai szépsége miatt. Az ingatlant szakértők szerint földcsuszamlás juttathatja a vízbe, ami bármikor bekövetkezhet, éppen ezért életveszélyes a házban tartózkodni. Ára két éve még 160 ezer font (körülbelül 50 millió forint) volt a festőművész most megkapta 3 ezerért. Kane Cunningham elsősorban tájképeket fest. A házat fel akarja szerelni kamerákkal, hogy felvegye a napkeltét, mielőtt az épület a tengerben végzi.

the-house

A művész szerint a ház az elvesztett álmokat, a pénzügyi katasztrófát és a vészesen emelkedő tengerszintet jelképezi, meg persze a klímaváltozás negatív hatásait.

Az épület már csak egy méterre van a szakadék szélétől, és csakis az időjáráson múlik mikor bucskázik bele a hullámokba. A festő a közelben egy kis bungalóban lakik, és folyamatosan festi a házat, illetve képeket készít az épület elmúlásáról.

Az érdeklődőket pedig arra kéri, a festő hogy küldjenek levelet a ház címére, hiszen egy nap, a szerencsések, vagy éppen kevésbé szerencsétlenek visszakapják küldeményüket a postától, mondván a cím már nem létezik.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport